NL -EN

Over

Marianne Turck is beeldend kunstenares maar beperkt zich niet tot één medium. Afhankelijk van het idee gebruikt zij een bepaald medium om haar gedachten zo goed mogelijk te visualiseren en over te brengen naar het publiek. Daarom maakt zij, steeds met de blik van een beeldende kunstenaar, gebruik van diverse media: fotografie, video, performance, tekeningen en digitaal werk.

Zij focust zich vooral op de dagdagelijkse realiteit – observeert mensen tijdens hun meest gewone bezigheden. Verder is zij geboeid door hoe we met elkaar omgaan, door diverse ontmoetingen en hoe dit wordt vertaald naar lichaamstaal, in de tijd en de ruimte van vandaag.

Maar ook experimentele dans vormt een zeer belangerijke inspiratiebron. Ze heeft een zeer grote voorliefde voor werk waarin de perfectie in de beweging en de perfectie in de belijning wordt geaccentueerd. Daarom is de rode draad doorheen haar oeuvre de elegante belijning en de beweging van een vorm: in de belijning zit de identitieit.

Ontmoetingen, transparantie (lichtheid) en herhaling – herkenbare begrippen binnen de danswereld – maken geregeld deel uit van haar werk.

Haar werk is zelden oorverdovend, maar eerder verstild en juist daarom zo sterk aanwezig.

A talk with the artist